Η Βίκυ Γραβιά είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στη δικηγορική εταιρία Παπαπολίτης & Παπαπολίτης. Έχει ασχοληθεί με εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών και ζητήματα τεχνολογίας και δικαίου.

Πιστεύει ότι μέσω του EconAM η νέα γενιά επαγγελματιών θα ευαισθητοποιηθεί σε θέματα ADR, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των συναλλαγών και της απονομής της δικαιοσύνης.


Ο Αναστάσης Καρδαμάκης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ασχοληθεί με τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών, ιδιαίτερα με την διαιτησία, μέσω της συμμετοχής σε συνέδρια και διαγωνισμούς εικονικών δικών.

Πιστεύει ότι το ECONAM είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την συνεργασία των φοιτητών δύο επιστημονικών κλάδων που στην πράξη «εργάζονται» μαζί πάρα πολύ συχνά. Ακόμα, παρέχει την δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών που εισχωρούν ολοένα και περισσότερο στην ζωή τόσο του νομικού αλλά και του επιχειρηματία.


Ο Γιάννης Σκορδάς είναι τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ασχοληθεί με την προώθηση του επιχειρείν μέσω της εκπόνησης ερευνών και της παρουσίας του σε συνέδρια με σχετικό χαρακτήρα.

Θεωρεί απαραίτητη την υιοθέτηση της κουλτούρας της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, καθώς οι μεγάλες καθυστερήσεις του δικαστικού συστήματος, σε συνάρτηση με το μεγάλο όγκο εργασίας των δικαστηρίων, δε βοηθούν τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των εταιριών.


Για περισσότερα πατήστε εδώ.