Όπως και την άνοιξη του 2019, έτσι και φέτος επιθυμούσαμε, ως οργανωτική ομάδα του συνεδρίου EconAM, να διοργανώσουμε μία εκδήλωση τόσο ενημέρωσης των ενδιαφερομένων φοιτητών γύρω από το συνέδριό μας που διενεργείται πάντα προς τα τέλη του έτους όσο και να τους παρέχουμε μία «πρόγευση» του τελευταίου μέσω μιας σύντομης προσομοίωσης. 

Φυσικά, αντιληφθήκαμε πως η παρούσα κρίση δημόσιας υγείας δημιούργησε μία νέα πραγματικότητα που μας επέτασε να αναβάλουμε οποιεσδήποτε σκέψεις για πραγμάτωση μιας δια ζώσης εκδήλωσης. Ωστόσο, η αναβολή των πλάνων μας δεν οδήγησε ως την πλήρη εγκατάλειψη τους. Έτσι, παραφράζοντας το διάσημο ρητό για τις λύσεις που προκρίνονται σε “desperate times”, αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε μία εναλλακτική, πλην όμως ασφαλέστατη και ενδιαφέρουσα λύση.

Αυτή δεν είναι άλλη από την διοργάνωση του πρώτου online EconAM, ή όπως το αποκαλούμε εμείς: EconAM: The Online Edition. Στο συνέδριο μας προσπαθούμε πάντοτε, μέσω των υποθέσεων, να αποτυπώνουμε, κατά το μέτρο του δυνατού, τις ρεαλιστικές συνθήκες μίας αγοράς. Από την στιγμή που ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αναπροσαρμόζονται σε ένα ηλεκτρονικό μοντέλο ‘day to day business’, θεωρήσαμε σωστό ως ομάδα να ακολουθήσουμε και εμείς αυτήν την τάση.

Λογικά, κατά την ανάγνωση των πρώτων παραγράφων, θα σας δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες γύρω από το online EconAΜ. Ας τις αποσαφηνίσουμε μία προς μία, υπενθυμίζοντας πως παραμένουμε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε περισσότερο επιθυμείτε να μάθετε.

EconAM: The Online Edition

Τι είναι: Στην ουσία πρόκειται για ένα pre-event, οι συμμετέχοντες του οποίου θα μάθουν τα εξής: πρώτον, θα ενημερωθούν αναλυτικά για το τι είναι το συνέδριό μας (που όπως προαναφέρθηκε διενεργείται πάντα είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο κάθε έτους), δεύτερον δε και κυριότερο θα μπορέσουν να δουν στην πράξη ένα εκ των δύο τμημάτων του προσομοιωτικού του μέρους, αυτό των διαπραγματεύσεων μεταξύ δύο εταιριών για την σύναψη μίας εμπορικής σύμβασης.

Πώς θα γίνει: Short answer, online. Αναλυτικότερα, το πρώτο κομμάτι του, αυτό της ενημέρωσης θα γίνει είτε μέσω βίντεο που θα αποσταλούν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή μέσω του σχετικού registration form είτε μέσω livestream. Το δεύτερο κομμάτι του, θα πραγματοποιηθεί, όπως και στο κανονικό συνέδριο, ανά 2 ομάδες των 2 ατόμων η καθεμία (ένας φοιτητής αναλαμβάνει τον ρόλο του CEO της εταιρίας και ο άλλος του νομικού της συμβούλου), στις οποίες θα έχουν εκ των προτέρων δοθεί στοιχεία για το profile των εταιριών, του πλαισίου της διαπραγμάτευσης και τι θα πρέπει να επιτύχουν από αυτή. Η μόνη διαφοροποίηση είναι πως η διαπραγμάτευση θα λάβει χώρα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τη συμμετοχή ενός observer εκ μέρους της ομάδας του EconAM.

Πόσο κοστίζει: Απολύτως τίποτα, είναι δωρεάν. Ως οργανωτική ομάδα του EconAM δεν επιθυμούμε να επιβαρύνουμε κανέναν από τους συμμετέχοντες με το οποιοδήποτε κόστος αυτής της πρωτόγνωρης και καινοτόμου για εμάς δράσης, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία. 

Πότε θα γίνει: Το προσομοιωτικό κομμάτι θα λάβει χώρα το πρωινό του Σαββάτου, στις 11 Απριλίου 2020.

Πάνω σε τι θα διαπραγματευτούμε: Πάνω σε ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο. Συγκεκριμένα, δύο εταιρίες αναγκάστηκαν να διακόψουν τις δια ζώσης διαπραγματεύσεις τους λόγω του κορονοϊού και θα τις συνεχίσουν τώρα, ως προς ορισμένους εναπομείναντες όρους, online. Οι συμμετέχοντες θα έχουν 50 λεπτά στη διάθεσή τους για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Περαιτέρω διαδικαστικές πληροφορίες, θα δοθούν απευθείας σε όσα άτομα δηλώσουν συμμετοχή.

Γιατί να συμμετάσχω: 

  • Γιατί θα ενημερωθείς πλήρως για ένα συνέδριο που προσελκύει ολοένα και περισσότερους φοιτητές με ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο, στο οποίο μέσω workshops και κυρίως της προσομοίωσης βλέπεις ένα ολόκληρο στάδιο της επιχειρηματικής δράσης, αυτό που εκκινεί από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και τελειώνει με την επίλυση μιας συμβατικής διαφοράς.
  • Γιατί θα δεις στην πράξη πώς είναι να διαπραγματεύεσαι εσύ ως CEO ή ως νομικός σύμβουλος μίας εταιρίας με σκοπό την σύναψη μιας σύμβασης
  • Γιατί είναι ένας παραγωγικός, δωρεάν και ευχάριστος τρόπος να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου κατά το #μένουμε_σπίτι
  • Γιατί θα καλλιεργήσεις μία καινούρια δεξιότητα, αυτή της συμμετοχής σε ένα online meeting.

Που μπορώ να δηλώσω συμμετοχή: Πάτησε εδώ. Πρέπει να ληφθεί υπόψιν πως οι θέσεις στην παρούσα φάση είναι περιορισμένες, ήτοι 12 στον αριθμό (6 για CEO όπου θα προτιμηθούν φοιτητές οικονομικών σχολών και 6 για νομικούς συμβούλους, για την κάλυψη των οποίων θα επιλέγουν παιδιά από νομικές σχολές). Τις ομάδες θα τις δημιουργήσουμε εμείς ως οργανωτική ομάδα και θα αποστείλουμε σε όλους τους συμμετέχοντες τα στοιχεία επικοινωνίας του συμπαίκτη τους. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει στις 6 Απριλίου 2020.

Bεβαιώσεις Συμμετοχής: Θα αποσταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες, μέσω email.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s