Μία ιδέα που έγινε πραγματικότητα, το Athens EconAM Conference είναι το μοναδικό συνέδριο που συνδυάζει νομικά και οικονομικά ζητήματα στην ίδια διοργάνωση. Φοιτητές συνεργάζονται με στόχο την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας και την επίλυση διαφορών με εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης (Alternative Dispute Resolution – ADR). Μέσω των workshop με καθηγητές, επαγγελματίες και practitioners και μέσω της προσομοίωσης, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και γνώση των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσουν αργότερα ως επαγγελματίες.

Γίνετε και εσείς CEO και νομικοί σύμβουλοι και ζήστε μια μοναδική εμπειρία μαζί μας στο Athens EconAM Conference!

Το Συνέδριο διεξάγεται στα ελληνικά και αποτελείται από δύο μέρη.

1. Το θεωρητικό: Μέσω εκπαιδευτικών workshops, σε θέματα διαπραγματεύσεων, διαμεσολάβησης και διαιτησίας, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες όσα θα σας χρειαστούν για να εφαρμόσετε τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου. Θα υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης και ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

2. Την προσομοίωση: Δύο ομάδες απαρτιζόμενες από έναν CEO και έναν Νομικό Σύμβουλο θα αναλάβουν, στο πρώτο στάδιο, να συνάψουν ένα συμβόλαιο συνεργασίας με βάση τα προφίλ των εταιρειών που θα τους δοθούν.

Στο δεύτερο στάδιο, θα γεννηθεί μια διαφορά (business dispute), άγνωστη προς τα μέρη ως εκείνη τη στιγμή, η οποία θα πρέπει να λυθεί με χρήση εξωδικαστικών μέσων (alternative dispute resolution). Με τη βοήθεια διαμεσολαβητή ή διαιτητή, οι δύο ομάδες θα πρέπει να φτάσουν στην καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος των εταιρειών τους.

Πρόκειται για μια προσομοίωση ρεαλιστικών συνθηκών αγοράς, διαφορετική από οτιδήποτε έχετε συμμετάσχει ως τώρα.